Store kopper (2,5 dl)
1 l kefir og ½ kg margarin
Mindre porsjon; bruk mindre kopp
4 kopper Kefir (eller annen surmelk)
1 kopp lys sirup
2 kopper margarin
2 kopper sukker
1 kopp rømme
1 egg
8 ts hornsalt
(pass på at det
ikke er klumper i hornsaltet)
Min erfaring med hornsaltet er at det ikke er lurt å bruke for mye.
Bland
alt, smelt smøret og bland i.
Deigen
skal være løs og ikke arbeid for mye med den.
La deigen stå i kjøleskapet 2-3 timer (minst)
La deigen stå i kjøleskapet 2-3 timer (minst)
Deigen
skal heller ikke være tykkere enn at den akkurat kan kjevles ut og flyttes til
steikebrettet.
Jeg
bruker den største kakeforma (rundform) for å lage omtrent like store leiver.
Bruk
bakepapir.
Det er også mulig å kjevle ut deigen direkte på teflon bakepapir.
Det er også mulig å kjevle ut deigen direkte på teflon bakepapir.
Ca
2,5 kg hvetemel.
Stekes i midten av ovnen på 250 grader til gylden farge.
Fyll
200 g mykt smør
1,5 dl sukker
2 ts kanel
Det er veldig greit å følge oppskriften på fyllet!
Kjedelig med kjempegode lefser etter så mye arbeid,
så skal kanskje feil blanding på fyllet ødelegge alt..
Lefsene kan smøres og fryses. Lettvint å ta fram til kaffegodt ;)
Lykke til og god førjulstid :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar