lørdag 22. november 2014

Tjukklefse

Store kopper (2,5 dl)
1 l kefir   og   ½ kg margarin

Mindre porsjon; bruk mindre kopp

4 kopper Kefir (eller annen surmelk)
1 kopp lys sirup
2 kopper margarin
2 kopper sukker
1 kopp rømme
1 egg
  8 ts hornsalt  
(pass på at det ikke er klumper i hornsaltet)
Min erfaring med hornsaltet er at det ikke er lurt å bruke for mye.
Bland alt, smelt smøret og bland i.
Deigen skal være løs og ikke arbeid for mye med den.
La deigen stå i kjøleskapet 2-3 timer (minst)
Deigen skal heller ikke være tykkere enn at den akkurat kan kjevles ut og flyttes til steikebrettet.
Jeg bruker den største kakeforma (rundform) for å lage omtrent like store leiver.
Bruk bakepapir.
Det er også mulig å kjevle ut deigen direkte på teflon bakepapir.
Ca 2,5 kg hvetemel.
Stekes i midten av ovnen på 250 grader til gylden farge.

 Jeg pleier å legge et rent kjøkkenhåndkle over hver lefse og klappe lett over dem.
Dette for at de skal bli litt tynnere.

Fyll


200 g mykt smør
1,5 dl sukker
2 ts kanel
Det er veldig greit å følge oppskriften på fyllet!
Kjedelig med kjempegode lefser etter så mye arbeid,
så skal kanskje feil blanding på fyllet ødelegge alt..
 Lefsene kan smøres og fryses.  Lettvint å ta fram til kaffegodt ;)
Lykke til og god førjulstid :)


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...